Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Deze film is een zoektocht naar mijn verhouding tot queer zijn. Queer zijn betekend voor mij het niet conformeren aan heteroseksualiteit, het niet conformeren aan genderrollen en het fluïde zijn in seksualiteit. De definitie hiervan wordt voor elk queer persoon anders ingevuld, zo ook door de social actors in deze film. In Amerikaanse context is queer zijn helemaal hip en zijn er veel filmpjes over te vinden op social media. Dit zijn met name uitgesproken personen uit de nachtwereld. Ik voel mij hier niet genoeg mee verbonden en daarom ben ik zelf op onderzoek gegaan naar wat queer zijn nog meer is bij mensen met wie ik me kan identificeren als afropees-queer persoon. Ik heb queer zijn in de Nederlandse context onderzocht omdat er nog weinig zichtbaarheid van is. Dit stimuleert mij dan ook zeer om een film te maken waarin deze vrijwel onzichtbare groep zichtbaar wordt. Deze film is een ode aan deze groep mensen en dit wordt overgebracht in een film die niet informatief of uitgesproken politiek is, maar door deze mensen te laten zien zoals ze zijn en daar ook de ruimte voor krijgen. De betekenis van mijn werk is dat queer zijn niet altijd als een golvende zee is, maar juist ook een kabbelend beekje dat ingewikkeld en woest is in zijn eigen wijze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s