Dit interview is tot stand gekomen door te bevragen wat mijn Drive is als Afropese Nederlander. Ik heb lange tijd gezocht naar wat mijn drive precies is, maar er is iets wat zodanig mijn leven beïnvloedt dat ik er niet aan onderuit kan gaan. Er zijn sociologische constructen die mijn alledaagse leven beïnvloeden. ‘Zwart zijn’ is een sociaal construct dat mijn dagelijkse realiteit is. Ik ervaar dat ik in het witte systeem niet tot de norm behoor. Hierdoor dacht ik dat mijn drive ‘Zwart zijn’ is geweest. Zwart zijn is een heel veelzijdig begrip. Het behelst zowel je sociologische als politieke positie en daarnaast ook een gemeenschap, cultuur, spiritualiteit en Afrikaanse geschiedenis. Deze interesse komt uit het vinden van mijn eigen identiteit. Wie ben ik en hoe sta ik in het leven? Ik kwam op een gegeven moment op het realisatiepunt dat Zwart zijn een sociaal construct van Witheid is. Witheid is gemaakt om alles dat niet Wit is als minderwaardig te zien. Omdat Witheid niet inclusief is voor alle soorten mensen en culturen werd ik als Afro-Braziliaanse en Nederlands persoon vanzelfsprekend een buitenstaander. Omdat ik als Zwart gezien wordt in dit Witte systeem is mijn drive Witheid. In dit interview bevraag ik de geïnterviewde wat Witheid volgens hen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s