Deze korte documentaire is een samenwerking tussen mij en Kymani Ceder. De docu is tot stand gekomen door het onderwerp ‘Geld en Bezit’. Wat is volgens ons een ondergewaardeerd beroep? Wij waren geïnteresseerd in rauwe verhalen van een social actor uit de Bijlmer, die met het stereotype beeld dat daarover heerst breken. Zo zijn we uitgekomen bij de rapper INSYANO, die wij erg waarderen voor zijn kritische geluid en bijdrage aan de rapcultuur, maar wel ondergewaardeerd is voor zijn bijdrage als rapper aan de maatschappij. Niet iedereen kent zijn werk en sinds zijn maatschappijkritische album ‘Dwaalspoor’ heeft hij veel fans verloren die zijn teksten over racisme en kolonialisme niet wilden horen. Dit is dan ook een van de redenen voor het maken van deze korte film. De docu geeft insight in de achtergrond en drijfveer van de rapper en snijdt onderwerpen aan als masculiniteit en racisme.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s