Dit filmpje maakt voelbaar hoe het is om zo zwart als Zwarte Piet te zijn. Veel zwarte mensen worden jaarlijks geconfronteerd met deze karikatuur die hen belachelijk maakt en de geschiedenis in een ludiek jasje stopt. Het wordt tijd dat we naar elkaar gaan luisteren en daar helpt dit filmpje bij.

👦🏿👦🏼Zo zwart als ik, zo zwart werd jij.
Een lach op jou gezicht, maar niet bij mij.
Samen staan we zij aan zij.
Ik kijk naar jou, jij niet naar mij.👦🏼👦🏿

#zoZWARTalsIK

Dit filmpje heeft veel maatschappelijke invloed gehad. Het is maar liefst 100.00 keer bekeken. En veelal positieve reacties heeft het als gevolg gehad. Witte mannen van boven de 50 die aangeven door dit filmpje in privilege in te zien en ook zien wat zwarte piet voor negatieve invloed heeft op zwarte mensen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s