Deze video houdt onze Nederlandse samenleving een spiegel voor als het gaat om ongelijkheid op basis van huidskleur. Internationale fragmenten zijn verweven met die van de Nederlandse. Hiermee willen we laten zien dat racisme geen incident is, maar een wereldwijd probleem. Het laat de scheve machtsverhouding zien tussen witte en zwarte mensen; het laat zien hoe onmenselijk zwarte mensen behandeld worden; het laat Zwarte Piet in context zien van ongelijkheid in ons systeem. Een pijnlijke en confronterende video, maar daarom niet minder waar.

Laat de pijn binnen en voel de realiteit van een ander.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s